Bezwaar WOZ waarde

Bezwaar WOZ waarde | Hoe krijg je een lage WOZ waarde? Veel woningbezitters weten het. Elk jaar valt weer die gemeentelijke aanslag WOZ op de deurmat. En bijna elk jaar moet u meer betalen. Kan dat niet anders? Ja dat kan! Iedere woningbezitter heeft het recht om bezwaar te maken tegen de WOZ of OZB waarde van het huis. Maar daar moet u wel de spelregels goed voor kennen.

Wat is WOZ waarde?

WOZ staat voor Waardering Onroerende Zaken. Het is een gemeentelijke belasting die elk jaar wordt opgelegd aan bezitters van een onroerende zaak, een huis. Het tarief wordt elk jaar door de gemeenteraad vastgesteld en is vaak een tarief per € 1.000,- woningwaarde. Daarnaast waardeert de gemeente alle woningen op haar grondgebied, dat is de WOZ, Waardering Onroerende Zaken. Die waardering, samen met het tarief, bepalen wat u als bezitter moet betalen.

Betaalt u niet te veel?

bezwaar WOZ waardeAls u denkt dat u teveel moet betalen kunt u een bezwaar WOZ waarde gaan indienen. Maar dat is wel even een klusje. Om te beginnen moet u de juiste formuleringen hanteren. U kunt tegen het tarief geen bezwaar maken, alleen tegen de waarde inschatting van de gemeente. En daar heeft u slechts enkele weken de tijd voor. Wie te laat bezwaar maakt, laat zijn kans voorbij gaan.

Wat moet u uitzoeken voor een bezwaar WOZ waarde?

U kunt dus alleen tegen de getaxeerde waarde van uw woning bezwaar maken. Maar waarom is die waarde te hoog? Hiervoor moet u onderzoek gaan doen naar vergelijkbare panden in uw buurt. Wat is de taxatie van die panden en op welke gronden is uw woning minder waard? U kunt dat allemaal zelf uitvinden en helder op papier gaan zetten. U kunt het bezwaar WOZ waarde ook door www.woz-omlaag.nl laten doen. Het kost u niets en uw kans op een verlaging wordt aanzienlijk groter.

Laat bezwaar OZW waarde aan de professional over!

Bezwaar maken tegen uw OZB / WOZ waarde is geen kleinigheid. Daarom heeft de wetgever bepaald dat professionele organisaties zoals WOZ-Omlaag hiervoor een vergoeding krijgen. Die betaalt de gemeente. Op die manier kan iedereen bezwaar maken, zonder kosten. Als u zelf een bezwaar WOZ waarde gaat opstellen, krijgt u geen vergoeding. Laat het daarom aan de professional over en maak de meeste kans op een lagere WOZ-aanslag.